https://www.multitube.nl/lean-intralogistics/_461____NL
  • Nederlands
  • Engels
Winkelmandje
 
Vind hier uw product

LEAN Intralogistics

LEAN Intralogistics

Intralogistics is een term die staat voor interne logistiek - alle transportprocessen die zich voordoen tijdens de productie. De taak van interne logistiek begint in het magazijn bij ontvangst van materialen die nodig zijn voor productie en eindigt wanneer producten de fabriek verlaten. Afhankelijk van de complexiteit van de productie en de organisatie kunnen interne logistieke processen eenvoudig en gemakkelijk zijn, of kunnen speciale gereedschappen en apparaten nodig zijn om de juiste materiaalafhandeling te waarborgen.

De afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven nauwlettend toegezien op de interne logistiek, omdat juist in deze processen nog veel ruimte is voor optimalisatie en besparingen was. Het maakt niet uit welke soort productie of materiaalverwerking u heeft, interne logistiek zal altijd aanwezig zijn en een belangrijke rol blijven spelen.  Hoe beter u de transportprocedures organiseert, hoe effectievere en kostenefficiëntere productie u zult hebben.

In de huidige tijd van LEAN MANUFACTURING en haar Just-In-Time principes is het belang van een optimale interne materiaalafhandeling een belangrijke factor geworden voor een succesvolle realisatie van de gewenste doelen.

Op grond van benodigde componenten, materialen en halffabrikaten die aan bepaalde werkstations moeten worden geleverd, is het aantal benodigde transits tussen elk punt significant. Oplossing die de materiaalketen in de fabrieken van productiecentra optimaliseren, zijn zogenaamde milkruns, spelen een significante rol hierin.

Deze LEAN intralogistieksystemen bestaan ​​uit trekkers en wagens en dankzij de mogelijkheid om veel pallets te trekken in plaats van slechts één, zijn ze veel efficiënter. Multitube Engineering B.V. speelt in op deze vraag door een partnerschap te zijn aangegaan met FlexQube A.B. uit Zweden.

FlexQube is een onafhankelijke producent van Material Handling oplossingen en ontwikkelt en produceert een flexibel systeem van gestandaardiseerde componenten die gebruikt kunnen worden om industriële materiaalafhandeling toepassingen te bouwen, bijvoorbeeld palletonderzetwagens en transporttreinen. Door de modulaire opbouw, welke veel overeenkomsten heeft met Multitube, kunnen de producten opnieuw worden gebruikt en structuren eenvoudig worden aangepast. Het concept bespaart zowel tijd als kapitaal wanneer de applicatie opnieuw geconfigureerd wordt. Dit betekent ook dat een meer ergonomische en veilige werkomgeving kan worden bereikt.

Gedetailleerde informatie over FlexQube frames, trolleys en milkrun-systemen is binnenkort te vinden op onze website.