categorieen Menu
0
+310495700270
https://www.multitube.nl/magazijninrichting/magazijnstellingen/doorrolstelling
Modulaire constructiesystemen voor Lean Manufacturing.
Ik ben op zoek naar..
Winkelmandje

Doorrolstellingen

Doorrolstellingen op maat voor KLT, dozen en stukgoed

Een doorrolstelling wordt ontworpen op basis van de productafmetingen en het productgewicht. Hieruit volgen parameters als kanaalbreedte en kanaaldiepte, draagvermogen en hellinghoek per doorrolniveau. Een doorrolstelling wordt door ons naar uw situatie en budget samengesteld.

Rollenbaan rails wordt schuin gemonteerd, waardoor dozen, kratten en kleine goederen via graviteit over rolletjes doorrollen naar de orderverzamelzijde.

1. Doorrolstelling met rechte uitgifte

2. Doorrolstelling met versprongen uitgifte

3. Doorrolstelling met schuine uitgifte

4. Doorrolstelling met gecombineerde uitgifte


1. Doorrolstelling met rechte uitgifte

Doorrolstelling met een rechte productuitgifte zijn ideaal voor het uitnemen van complete dozen mits er voldoende grijpruimte boven de dozen of bakken beschikbaar is.

2. Doorrolstelling met versprongen uitgifte

Doorrolstellingen met een versprongen uitgifte maken het mogelijk losse artikelen eenvoudig uit de stelling te nemen. Deze opbouw wordt vaak gebruikt voor zwaardere arikelen.

3. Doorrolstelling met schuine uitgifte

Bij een schuine uitgifte staan de eerste dozen of bakken schuin. Dit is handig bij het verzamelen van kleine losse artikelen uit de omdoos of bak. Het biedt meer grijpruimte en bovendien kunnen de niveaus dichter boven elkaar geplaatst worden.

4. Doorrolstellingen met gecombineerde uitgifte

Wij ontwerpen de stelling naar uw specifieke wensen en producten.

Doorrolstelling toepassing

Efficiëntie verbetering, ruimtebesparing en FIFO

Doorrolstellingen voor dozen en kratten zijn magazijnstellingen voorzien van rollenbaan lanes en/of rollenbedden. Deze rollenbedden worden schuin gemonteerd, waardoor dozen, kratten en kleine goederen via graviteit over rolletjes doorrollen naar de orderverzamelzijde.

De compacte bouwwijze van de doorrolkanalen boven en naast elkaar garandeert een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte aan de productielijn of onder de palletstelling.

Door doorrolstellingen onderin de palletstelling te plaaten ontstaat een efficiënt orderpicking gebied in combinatie met palletopslag.

Snel en vrijblijvend advies over onze doorrolstellingen?

Vul het formulier in en onze specialisten nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor vrijblijvend advies!

Leon en andere specialisten helpen je verder
  +31 (0) 495 700 270 / sales@multitube.nl

Snel en vrijblijvend advies van onze specialist?

Vul nu onderstaand formulier in en onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op voor vrijblijvend advies!

Het ontwerp van een doorrolstelling

Een doorrolstelling wordt ontworpen op basis van de productafmetingen en het productgewicht. Hieruit volgen parameters als kanaalbreedte en kanaaldiepte, draagvermogen per doorrolniveau enz. Een doorrolstelling wordt door ons naar uw situatie en budget samengesteld.

Hellingshoek en kanaallengte

Een doorrolstelling werkt op basis van zwaartekracht. Zet een doos of transportbak met een bepaald gewicht op een hellende rollenbaan en deze rolt naar het laagste punt tegen een eindstop. Hoe lichter de productdrager, hoe steiler de helling en andersom. Ook productdragers met minder goede roleigenschappen verlangen een steilere hellingshoek. De juiste helling is bereikt als een doos bij aanvullen in een leeg kanaal rustig naar voren rolt en bij het wegnemen van de eerste doos in een gevuld kanaal de volgende dozen zelfstandig naar voren rollen.

Voor doorrolstellingen met een lengte langer dan 4 meter wordt het moeilijk een goed compromis te vinden tussen hellingshoek en probleemloos doorrollen van de producten. Dit is wel mogelijk maar zelden zinvol.

Belastbaarheid van een doorrolstelling

De breedte van een stelling heeft invloed op het draagvermogen. Wij adviseren stellingen compact en licht te houden en adviseren maximale breedtes van 1400 mm voor een belasting tot 1200 kilo. Breder is mogelijk door extra versteving toe te voeren of voor licht producten. Grote stellingen zijn moeilijker te verplaatsen en verstellen.

Rollenbaanbed of vaste kanaalbreedtes?

Kanaalscheiding over de gehele diepte geeft een duidelijke kanaalindeling, maar werkt bij kartonnen dozen ook als remvoorziening. HIerom wordt vaak ook voor een rollenbaanbed gekozen. Dit geeft ook meer flexibiliteit bij snel wisselende producten of veel varianten.

Aandachtspunten voor doorrolstellingen

Draagvermorgen en hoogste gewicht

Het draagvermogen moet gebaseerd te zijn op 100% vullingsgraad met het hoogste doosgewicht. Indien een te hoog gewicht van de dozen wordt doorgegeven wordt het flowrack te zwaar en te duur ontworpen. Gewichten die uw medewerkers niet ergonomisch kunnen tillen horen niet in de doorrolstelling thuis.

Geschikte productdragers

Dozen of bakken moeten geschikt zijn voor gebruik in de doorrolstelling (roleigenschappen). Bij twijfel zullen wij samples vragen om te testen. De productdrager heeft grote invloed op de hellingshoek en hiermee ook capaciteit van een stelling.

Onderframe

Doorrolstellingen zijn zowel op stelvoeten als mobiel leverbaar. Met mobiele doorrolstellingen wint u tijd en flexibiliteit wanneer er producten moeten worden verplaatst of als er regelmatig moet worden gepoetst.

Doorrolstelling kratten

Doorrolstelling dozen

Doorrolstelling ergonomisch

Doorrolstelling op maat

Picklocaties realiseren onder een palletstelling

Doorrolstellingen voor dozen en kratten zijn een essentieel onderdeel in de supply chain voor onderdelen in assemblagelijnen, E-commerce en E-fulfilment ondernemingen. Door de palletstellingen onderin te voorzien van rollenbedden, ontstaan er efficient te bereiken orderpicklocaties op de lager geleden niveaus

Bijkomend voordeel van doorrolstellingen is dat het laden en lossen van de goederen in verschillende gangpaden gebeurt. Het order verzamelen kan geheel zonder onderbrekingen worden uitgevoerd en conform het FIFO (first in first out) principe.

Doorrolstelling voor accu's

Doorrolstelling KLT bakken

Doorrolstelling met stofkap

Bakken doorrolstelling

Vrijblijvend advies?
+31 495 700 270 sales@multitube.nl