categorieen Menu
0
+310495700270
https://www.multitube.nl/magazijninrichting/opslag/kanbanstelling
Modulaire constructiesystemen voor Lean Manufacturing.
Ik ben op zoek naar..
Winkelmandje

KANBAN stellingen

Kanban stellingen voor stukgoed, dozen en bakken

Het kanbansysteem, tweebakkensysteem, is een simpel en effectief systeem om het productie- en/of het bevoorradingsproces te sturen. Kanbanstellingen worden meestal uitgevoerd met legborden en/of rollenrail.

In een voorste bak ligt de werkvoorraad die men gebruikt voor de productie. In een tweede bak ligt een reservevoorraad. Kaarten in de bakken worden als signaal voor herbevoorrading gebruikt. 

Waarom een KANBAN stelling?

Kanban, is een concept gebruikt in lean manufacturing en (JIT) just-in-timeproductie.

Kanban is een systeem om te signaleren wanneer iets nodig is en om de logistieke productieketen te besturen. Kanban, in combinate met een tweebakkensysteem, is een effectief middel ter ondersteuning van het beheer van een productiesysteem als geheel. Het is tevens een uitstekende manier om verbeteringen / kaizen te starten. Probleemgebieden en knelpunten komen namelijk naar voren zodra het aantal fysieke of digitale kanbankaarten in omloop, en daarmee de hoeveelheid onderhanden werk, wordt verminderd.

Meer stellingen

KANBAN tweebakkensysteem

Kanban kan op verschillende manieren worden toegepast. Een eenvoudig voorbeeld hiervan bij bevoorrading, is het "tweebakkensysteem" ook wel "Two Bin" genoemd. In een eerste bak ligt de werkvoorraad die men gebruikt voor de productie. In een tweede bak ligt een reservevoorraad. Zodra de eerste bak leeg is, haalt men de kanban uit de bak. Deze wordt als signaal voor herbevoorrading gebruikt. De tweede bak schuift of rolt nu naar voren. Als de herbevoorrading heeft plaatsgevonden, is het systeem weer in balans. Zodra de tweede bak leeg is, begint de herbevoorrading opnieuw met behulp van de steeds in de bak zittende kanbankaart.

De voor- en nadelen van een kanban systeem

Het kanbansysteem is een simpel en effectief systeem om het productie- en/of het bevoorradingsproces te sturen.
Het systeem werkt alleen goed als het aantal productvarianten en/of -veranderingen beperkt is. Als er veel productvarianten zijn en/of er wordt veel gewijzigd dan veroorzaakt het systeem veel incourante voorraden.

Ergonomisch

Geneigde uitname en instelbare hoogtes

Solide

Stalen legborden en krachtige verbinders

Modulair

Eenvoudig uitbreiden, aanpassen en verstellen.

Niet duur

Afname als bouwpakket of geassembleerd.

Multitube KANBAN stelling

Stellingen met schuine legborden of rollenrails zijn ideaal als orderpick- of kanban oplossingen. Realiseer goede materiaalstromen met stellingen met schuine legborden volgens het FIFO-principe (First-In–First-Out): Via de schuin geplaatste legborden of rollenrail glijden de goederen vanzelf van de inslagzijde naar de uitnamezijde. Zo wordt de voorraad die het eerst in de stelling is gezet, ook het eerst eruit genomen.

Voordelen Multitube kanban stellingen

  • Legborden van staalplaat, optioneel met vakverdelingen
  • Traploos te verstellen
  • Hoogte en hoek flexibel aanpasbaar
  • Optioneel verrijdbaar
  • Uitbreidbaar met aanbouwsecties en rollenrail
  • Compacte bouwvorm en eenvoudige montage
  • Voldoende en instelbare tussenhoogtes en kanaalbreedtes

Solide verstelbare oplossing

Solide constructie van buizen en verbinders, speciaal ontworpen voor belastingen tijdens bedrijfsmatig gebruik. Het verzinkte oppervlak beschermt de buisverbinders en legborden van de stelling tegen corrosie. Dankzij de buisverbinders kunt u de stelling snel en comfortabel opbouwen en met aanbouwvelden uitbreiden tot de gewenste opslagcapaciteit. De legborden zijn met behulp van een buisverbinder snel en eenvoudig verstelbaar. Zo kunt u het systeem ideaal aanpassen aan de stellinginhoud.

Om de planning en montage van het stellingsysteem te vereenvoudigen, is voor iedere stelling een CAD-tekening verkrijgbaar. Overtuig uzelf van dit hoogwaardige product en bestel kanbenstellingen voor dozen, stukgoed of bakken hier bij Multitube.

Vrijblijvend advies?
+31 495 700 270 sales@multitube.nl